TITETORT

Selle tordikese tegin ühe pisikese ilmakodaniku kojutulekupäevaks kingituseks. Täpset retsepti ei oska kirja panna, küll aga katsun kirja panna kõik koostisosad. Tort on kaetud martsipaniga ja tordil olev beebi ja lilled on valmistatud sokolaadist (peale tegin martsipanist tekikese).

Üldvaade Beebi lähemalt

Biskviidi jaoks vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks, lisa juurde munakollased ja vahusta veel veidi. Sõelu juurde kartulitärklisega segatud jahu ja sega ettevaatlikult ühtlaseks. Vala taigen 24cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi ja küpseta 180 kraadises ahjus kuni biskviit on küpsenud. Lase jahtuda.

Kreemi jaoks vahusta vahukoor suhkruga ja lisa juurde kohupiim. Maitsesta vaniljesuhkruga.

Tordi kokkupanek: Lõika biskviit kolmeks. Pane esimene põhi tordialusele ja määri sellele moosi. Moosi peale määri 1/3 kohupiimakreemist. Edasi pane jälle biskviit, mille immutad piimaga ja laotad peale mustikad (külmunud marju ei pea sulatama) ning määrid peale kohupiimakreemi. Kolmas biskviit immuta piimaga ja määri peale kreem. Määri ka tordi ääred kreemiga kokku. Pane tort külmkappi tahenema.

Rulli martsipan õhukeseks. Osa martsipani värvi roosaks ja lõika sellest välja nimetähed ning beebi tekike. Rohelisest martsipanist tuleb teha lilledele lehed. Beebi ja lillede tegemiseks sulata valge šokolaad ja lisa sellele veidi punast toiduvärvi, kuni saad ilusa roosa. Täida beebivorm on lillevorm (minul silikoonist) sokolaadiga ja pane külmkappi tahenema. Kui on piisavalt tahenenud, võta vormist välja.

Võta tort külmast välja ja kata martsipaniga. Äärtesse veeretasin näppude vahel pisikesed ümmargused kuulikesed. Aseta tordile beebi koos tekikesega, lilled ja nimetähed. Mina panin kaunistuseks ka mõned suhkrupärlid.

Arvamus: ise jäin tulemusega rahule ja ka beebi vanemad olid üllatunud ja rahul. Šokolaadist beebit tegin mitu korda, sest tegu on ikkagi väga õrna asjaga ja juhtus, et läks katki. Üldiselt tore nokitsemine ;)