KODUJUUSTU-KIRSITORT

Mõnusalt mahe tort.pumatiga.

Kodujuustu-kirsitort

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru saadud mass vormi põhja ja pane külmkappi.

Täidise jaoks vahusta vahukoor kergelt. Teises kausis sega omavahel hapukoor, suhkur ja kodujuust. Lisa juurde vahukoor. Paisuta želatiin külmas vees ja seejärel sulata. Nirista želatiin kodujuustusegu sisse ja sega korralikult läbi. Vala täidis põhjale.

Nõruta kirsid ja lao tordi peale.

Tarretise jaoks lase mahl ja suhkur keema,võta tulelt ja sega hulka želatiin. Sega kuni želatiin on lahustunud. Lase tarretisel jahtuda ja natuke tarduma hakata. Vala tarretis tordile ja aseta tort külmkappi. Hoia torti paar tundi külmas. Soovi korral kaunista.

Arvamus: Maitse oli hea, aga juhtus nii, et kodujuustusegu oli vist liiga külm, kui želatiini sisse valasin ja tekkisid želatiini tükikesed sisse. Õnneks külalised andsid mulle andeks ja tort söömata ei jäänud. Järgmisel korral olen targem.