HAPUKOORE-PUUVILJATORT

Hapukoore-puuviljatort

Eralda munavalged ja -kollased. Vahusta munavalged. Lisa suhkur ja vahusta veel veidi. Vahustamise lõpus lisa juurde munakollased ja mikserda kiiresti läbi. Sõelu juurde jahu ja sega ettevaatlikult läbi. Vala tainas 26cm läbimõõduga vormi ja küpseta 180 kraadises ahjus 20 minutit. Jahuta ja lõika biskviit kuubikuteks.

Lõika maasikad ja banaanid viiludeks, virsikud ja kiivid kuubikuteks. Võta 26cm läbimõõduga tordivorm, kata selle põhi toidukilega ja lao põhjale pool maasika- ja banaaniviiludest ning pool virsiku- ja kiivitükkidest. Raputa peale pool biskviidikuubikutest.

Täidiseks paisuta želatiin apelsinimahlas. Vahusta hapukoor suhkruga kohevaks vahuks. Lisa sulatatud kuum želatiin hapukoorevahule. Tõsta pool täidist biskviidikuubikutele. Seejärelpane õlejäänud puuviljad ja biskviidikuubikud täidisele ning vala peale ülejäänud täidis.

Aseta tort 3-4 tunniks külma. Valmis tort keera taldrikule tagurpidi, et põhijääks peale.

Arvamus: Väga hea tort, aga minul kogu see mass 26cm vormi ära ei mahtunud. Laps sai veel päris mitu pisikest kausikooki teha ;)