VASTLAKUKLID

Kuigi ilmad on meil sellised, et vastlaliugu eriti teha ei kannata, siis hernesuppi ja vastlakuklid peab vastlapäeval ikka saama. Ja kuigi poelettidel on valik väga suur, siis enda tehtud on ikka paremad. Retsept on pärit siit http://nami-nami.ee/retsept/2431/horgud_vastlakuklid.

vastlakuklid

Lisa leigele piimale suhkruga vedeldatud pärm ja kuni pool jahust (peaks saama umbes hapukoore paksuse massi). Klopi segamini ja jäta rätikuga kaetult soja kohta seisma, kuni taina pinnale tekivad väikesed mullikesed.

Nüüd sega juurde sool, jahtunud sulavõi, munad ja ülejäänud jahu. Sõtku tainast,kuni see käte ja kausi küljest lahti lööb. Pane tainas uuesti sooja kohta kerkima.

Kui tainas on kerkinud, vormi sellest kuklid ja aseta need ahjuplaadile. Lase veel kerkida, seejärel määri pealt munaga ja küpseta 200 kraadises ahjus kuni kuklid on kuldsed. Valmis kuklid võta ahjust välja, kata köögirätikuga ja lase jahtuda.

Jahtunud kuklitel lõika pealt tükk ära ja täida vahukoorega. Pane katus tagasi peale ja soovi korral puista üle tuhksuhkruga.

Arvamus: Väga head pehmed kuklid. Õnnestusid hästi.