SOTŠNIKUD

Sotšnik on kohupiimatäidisega hapukoore muretaignast valmistatud sakilise servaga poolkuukujuline pirukas.

Sotšnikud

Taigna valmistamiseks sega kõik taigna komonendid ühtlaseks massiks. Lase taignal 20-30 minutit külmkapis puhata.

Taigna puhkamise ajal valmista täidis. Selleks lisa kohupiimale juurde pehmendatud margariin, suhkur ja munamass. Kõige viimasena lisa sõelutud jahu.

Kui taigen on puhanud ja täidis valmis, siis rulli taigen jahusel laual 3-4mm paksuseks. Lõika ümmarguse sakilise servaga vormiga välja tükid. Taignatükkidele pritsi peale kohupiimatäidist ja vormi need poolkuukujuliselt kokku nii, et kohupiim oleks nähtav. Vormitud tooted aseta küpsetuspaberiga kaetud plaadile, määri pealt munaga ja küpseta 200 kraadises ahjus 15-20 minutit.

Arvamus: Kui päris ausalt õelda, siis siiani ei olnud sotšnikud minu erilised lemmikud. Kodus küpsetatult muutsid need aga minu arvamust. Pirukad tulid küll veidi väiksemad, kui poe omad, aga see oli tingitud sellest, et mul ei olnud piisavalt suurt vormi, millega täignatükid välja lõigata.