PÄRMI-LEHTTAIGNAST LIHAPIRUKAD

Valmis tooteid: 20tk

Mõned Palju

Taigna valmistamiseks lahusta pärm külmas vees, lisa ülejäänud koostisosad ja sega,kuni on tekkinud ühtlane taigen. Pane taigen 15 minutiks puhkama.

Puhanud taigen rulli kaks korda suuremaks,kui on kihistusmargariin. Aseta lahtirullitud margariin poolele taignale ja kata teise poolega. Rulli taigen ristkülikukujuliseks ja pane kokku 2*3-ks. Lase puhata!

Täidise jaoks keeda liha ja munad. Koori sibul. Lase kõik asjad läbi hakklihamasina (sibula võib ka noaga hakkida). Lisa segule natuke lihakeeduvett ja majoneesi, kuni saad mõnusa konsistentsiga massi. Maitsesta!

Pirukate vormimine: Kihitatud ja puhanud taigen rulli jahusel pinnal lahti ja lõika sellest 11x11cm suurused tükid. Pintselda taignatükkide ääred kergelt veega ja pane peale täidis. Vormi pirukateks. Määri pealt munaga ja pane kerkima. Kerkinud pirukaid küpseta 210 kraadi juures umbes 15 minutit.

Arvamus: Soojalt olid liiga rasvased aga järgmisel päeval maitsesid väga hästi. Kerkisid veidi äärtest lahti, aga üldiselt jäin tulemusega rahule. Tegu oli ikkagi esimese pärmi-lehttaigna valmistamisega. Teisel korral vähendasin veidi kihistusmargariini kogust ja pirukad tulid palju paremad.