KREEMISAIAD

Kihilisest pärmitaignast saiakesed, mille vahel on mannaga keedukreem. Tuntud ka Moskva saiakeste nime all.

Valmis tooteid: 20tk

Valmistamisele kulunud aeg: 2h

Ahjus Valmis

Valmista pärmitaigen ja lase sellel natuke aega puhata. Seejärel rulli taigen jahuselpinnal ristkülikukujuliseks ja määri 2/3 peale toatemperatuuril ühtlaseks töödeldud margariin. Pane taigen kolmeks kokku. Lase taignal puhata ja kihita veel üks kord.

Kihiline taigen rulli 40x50cm suuruseks ristkülikuks ja tükelda ruutudeks. Pritsi igale ruudule diagonaalselt kreemi. Seejärel tõsta taigna vastasnurgad üle kreemi ja suru korralikult kinni. Pane saiad kerkima. Enne ahjupanekut määri munaga ja küpseta 180 kraadises ahjus kuni saiakesed on kuldpruunid. Jahtunud saiale raputa peale tuhksuhkrut.

Kreemi valmistamiseks pane 2dl piima, suhkur ja või keema. Sega omavahel 1dl piima, jahu, manna ja munad, ning kalla see peene joana kuuma piima sisse. Samal ajal tuleb kogu aeg vispliga segada, et klimpi ei läheks kreem. Kuumuta kuni kreem muutub paksemaks. Jahuta.

Arvamus: Head pehmed saiad said. Kindlasti teen teinekord jälle. Saiakesed kerkisid ilusti ja kihid olid ka kenasti näha.