DALLASE SAIAKESED

Valmis tooteid: 25tk

Dallase saiakesed

Taigna valmistamiseks sega käeso piim pärmiga. Sega juurde jahu. Lisa sõtkudes ka pehme margariin ja sõtku niikaua edasi, kuni taigen käte ja kausi küljest lahti lööb. Lase soojas kohas 30 minutit kaetult kerkida.

Täidise jaoks nahusta toasoe või suhkruga. Lisa munad, toorjuust, kohupiim, vanillisuhkur ja tärklis. Pane täidis kondiitrikotti.

Kerkinud taigen rulli jahusel laual piklikuks tükiks. Keera pikemast otsast rulli ja lõika 25 tükiks. Aseta tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase neil kerkida.

Kerkinud tükkidesse vajuta jahuse klssipõhjaga süvend, kuhu pritsi kreem. Määri servad munaga ja küpseta 200 kraadises ahjus 10-15 minutit.

Arvamus: Ei jäänud tulemusega rahule. Saiakesed ei kerkinud õigesti ja jäid kuivad.