BAGUETTED

Krõbeda kooriku ja pehme sisuga pikad saiad.

Antud kogusest sain 4 baguettet.

Valmistamisele kulunud aeg: 2,5h

Baguette toores Baguette terved Baguette lahtilõigatud Baguette kuklid

Taigna valmistamiseks kaalu vajaminevad koostisosad kaussi ja sega masinaga vähemalt 15 minutit. Mina ei saanud masinaga teha ja seetõttu sõtkusin 20 minutit käsitsi. Valmis taigen peab venitamisel läbi paistma hakkama ja katki minna ei tohi! Pane taigen umbes tunnikeseks puhkama.

Kui taigen on puhanud, siis kaalu välja taignakud. Ühe taignaku kaal on 320g. Vormi taignakutest baguetted ja jäta need 30 minutiks kerkima. Kerkinud baguettidele tee mõned sisselõiked ja küpseta 210 kraadises ahjus 20-25 minutit.

Arvamus: Ahjust välja võttes olid mõnusalt krõbedad. Just sellised nagu koolis, kuid natukese aja pärast muutusid pehmeks. Maitse oli aga sellegipoolest väga hea. Eriti mõnusad soojalt ja võiga. Samast taignast tegin ka kukleid, mida kasutasin hamburgerite tegemiseks.