PIPARKOOGID

Kodune piparkoogitaigen, mis on valmistatud ehtsa võiga. Kasutasin ka Dansukkeri heledat suhkrusiirupit ja Santa Maria piparkoogimaitseainet (kogus sõltub sellest, kui vürtsikaid piparkooke soovid). Saab küpsetada nii õhukesi ja krõbedaid piparkooke, kui ka veidi paksemaid.

Antud kogustest saab umbes 1,2kg taigent. Minu piltidel on tehtud mitmekordsed kogused.

Taigna valmistamiseks pane potti suhkrusiirup, suhkur ja piparkoogimaitseaine. Lase keema. Võta pott tulelt ja lisa juurde tükeldatud või. Sega, et või ära sulaks. Lase umbes 10 minutit jahtuda, enne kui lisad munad. Kui kohe lisada, siis võib muna kuumaga ära hüübida ja saad munapudru.Sega jahu küpsetuspulbriga ja sega taigna hulka. Lase maitsestuda vähemalt üleöö, enne kui küpsetama hakkad. Valmis taigen võib külmikus seista kuni 2 nädalat!

Küpsetamiseks rulli taigen jahusel laual lahti ja lõika meelepärased kujud. Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 5-7 minutit.

Glasuuri jaoks pane munavalge kaussi ja klopi kahvliga veidi lahti. Lisa tuhksuhkur ja sega korralikult läbi. Soovi korral värvi toiduvärviga. Valmis glasuur pane pritskotti, tee otsa väike auk ja kaunista piparkoogid vastavalt oma soovidele.

Arvamus: Üldiselt ma ise piparkooke ei söö, aga neid võin jõulude ajal isegi mõned ära krõbistada. Maitse on neil mõnus, mitte väga vürtsikas ja head muredad on nad ka. Mitte nii, et murra hambad ära, enne kui tüki kätte saad ;)