KÜPSIS "MEREKARP"

Kaks veetilga kujulist küpsist,mis on moosi abil kokku liidetud ja mille ots on kaetud kakaopumatiga või šokolaadig.

Valmis toote kaal: 1kg

Merekarp1 Merekarp2

Pehmendatud või-margariin ja suhkur vahusta (15-20minutit). Lisa järk-järgult juurde munavalge ja vahusta edasi, kuni mass on muutunud heledaks. Lisa kondenspiim ja riivitud sidrunikoor ja sirdunimahl. Vahusta veel veidi. Kõige lõpuks lisa juurde jahu ja sega taigen käsitsi ühtlaseks.

Pritsi küpsised läbi tiheda sakilise otsaga kondiitripritsi veetilga kujuliselt. Küpseta 200 kraadises ahjus 8-12 minutit. Jälgi hoolega, et ära ei kõrbeks. Küpsised peavad jääma kuldsed.

Jahtunud küpsisepooled liida kahekaupa keedisega kokku. Küpsise teravam ots glasuuri kakaopumatiga või šokolaadiga. (Pumati jaoks sega koostisosad kokku ja soojenda umbes 37 kraadini. Kui soovid šokolaadi kasutada, siis sulata see vesivannil. Minul kulus umbes 200g šokolaadi.) Valmis toodetele puista peale tuhksuhkrut.

Arvamus: Tegin neid küpsiseid praktika jooksul kaks korda. Esimest korda kastsin küpsised kakaopumatisse ja teisel korral kasutasin šokolaadi. Mulle endale meeldis šokolaadiga rohkem. Väga palju pidi jälgima, et üle ei küpsetaks. Muidu väga head.