SINGI - JUUSTU STRITSEL JA PISTAATSIAKREEMI - ROSINA STRITSEL

Isadepäevaks valmistasin koju kaks stritslit. Soolase stritsli vahel on sinki, juustu ja pitsamaitseainet. Magusa stritsli vahel on pistaatsiakreem, rosinad ja kaneel, ning pealt on kaetud see pumatiga.

Valmistamisele kulunud aeg: 1,5h

Stritslid

Taigna valmistamiseks kaalu kuivained ühte kaussi ja lahusta presspärm leiges (28-30 kraadi) vedelikus. Sega kõik ühtlaseks taignaks ja jäta umbes 10 minutiks puhkama/kerkima. Jaga taigen kaheks võrdeks osaks.

Puhanud taignatükid rulli jahusel pinnal ristkülikukujulisteks ja määri mõlemale võimalikult ühtlaselt peale pehme margariin.Seejärel puista ühele peale eelnevalt leotatud rosinad ja raputa üle suhkru/kaneeli seguga. Teisele pane peale soolase stritsli jaoks mõeldud komponendid. Keera mõlemad võimalikult tihedalt rulli ja tõsta ahjuplaadile. Rulli keeramist alusta alati kaugemalt poolt enda poole! Lõika stritsliteks. Soolasele stritslile raputa peale riivjuustu. Jäta kerkima umbes 30 minutiks, seejärel küpseta 180 kraadises ahjus umbes 25 minutit.

Magus stritsel pintselda kuumalt üle keeva claroga. Claro valmistamiseks sega claro suhkruga ja lisa keevasse vette. Sega pidevalt ja lase keema. Glasuuri pumatiga.

Soolane stritsel määri kuuma margariiniga.

Arvamus: Jäin tulemusega rahule. Kadusid lõunasöögiks enne, kui jahtuda jõudsid.