PITSAKRINGEL

Soolane kringel, mis on valmistatud kihilisest pärmitaignast ja mille vahel on hakkliha, sinki, riivjuustu, ketšupit ja pitsamaitseainet.

Valmis toote kaal: 1,6kg

Pitsakringel

Valmista pärmitaigen. Kihistamiseks rulli taigen jahusele pinnale ristkülikukujuliseks ja määri 2/3 taignale toatemperatuuril margariin, ning pane kolmeks kokku. (Vt nipinurgast täpsemalt, kuidas kihilise pärmitaigna tegemine käib!) Lase taignal umbes 10 minutit puhata ja kihita uuesti.

Kihiline taigen rulli jahusel pinnal ristkülikukujuliseks ja määri sellele võimalikult ühtlaselt pehme margariin ja ketšup. Puista peale ülejäänud komponendid. Keera taigen võimalikult tihedalt rulli ja tõsta ahjuplaadile. Rulli keeramist alusta alati kaugemalt poolt enda poole! Lõika vastavalt soovile, kas kringli või pärja kujuliseks. Puista peale riivjuustu. Jäta kerkima umbes 30 minutiks, seejärel küpseta 180 kraadises ahjus umbes 25-30 minutit. Valmis kringel on pealt ja alt kuldpruun. Pintselda kuum kringel üle keeva margariiniga.

Head isu!

Arvamus: Väga hea, mahlane ja toitev. Kindlasti läheb kordamisele.