KLASSIKALINE ROSINAKRINGEL

Magus kringel, mille vahel on rosinad ja kaneel, ning mis on pealt kaetud pumatiga.

Valmis toote kaal: 1,2kg

Valmistamisele kulunud aeg: 1,5h

Enne Pärast

Taigna valmistamiseks kaalu kuivained ühte kaussi ja lahusta presspärm leiges (28-30 kraadi) vedelikus. Sega kõik ühtlaseks taignaks ja jäta umbes 10 minutiks puhkama/kerkima.

Puhanud taigen rulli jahusel pinnal ristkülikukujuliseks ja määri sellele võimalikult ühtlaselt pehme margariin. Puista peale eelnevalt leotatud rosinad ja raputa üle suhkru/kaneeli seguga. Keera taigen võimalikult tihedalt rulli ja tõsta ahjuplaadile. Rulli keeramist alusta alati kaugemalt poolt enda poole! Lõika vastavalt soovile, kas kringli või pärja kujuliseks. Jäta kerkima umbes 30 minutiks, seejärel küpseta 180 kraadises ahjus umbes 25 minutit. Valmis kringel on pealt ja alt kuldpruun.

Pintselda kuum kringel üle keeva claroga. Claro valmistamiseks sega claro suhkruga ja lisa keevasse vette. Sega pidevalt ja lase keema.

Glasuuri kringel pumatiga. Glasuuri valmistamiseks pane kõik vajalikud ained potti keema, sega pidevalt, et ei hakkaks üle keema.

Soovi korral võib kringli peale raputada veel mandlilaaste, vahvlilaaste või muud meelepärast.

Arvamus: Väga hea ja mahlane!