KRINGEL KARAMELLIKREEMI, ÕUNTE JA ROSINATEGA

Mõnusalt mahlane kringel, mille vahel on karamellikreem, õunakuubikud,rosinad ja kaneel, ning mis on pealt kaetud pumatiga. Karamellikreem on ostetud Koogimeister.ee e-poest.

Valmis toote kaal: 1,4kg

Valmistamisele kulunud aeg: 1,5h

Karamellikreemi kringel

Taigna valmistamiseks kaalu kuivained ühte kaussi ja lahusta presspärm leiges (28-30 kraadi) vedelikus. Sega kõik ühtlaseks taignaks ja jäta umbes 10 minutiks puhkama/kerkima.

Puhanud taigen rulli jahusel pinnal ristkülikukujuliseks ja määri sellele võimalikult ühtlaselt pehme margariin ja karamellikreem. Puista peale eelnevalt leotatud rosinad ja õunakuubikud ning raputa üle kaneeliga. Keera taigen võimalikult tihedalt rulli ja tõsta ahjuplaadile. Rulli keeramist alusta alati kaugemalt poolt enda poole! Lõika vastavalt soovile, kas kringli või pärja kujuliseks. Jäta kerkima umbes 30 minutiks, seejärel küpseta 180 kraadises ahjus umbes 25 minutit. Valmis kringel on pealt ja alt kuldpruun.

Pintselda kuum kringel üle keeva claroga. Claro valmistamiseks sega claro suhkruga ja lisa keevasse vette. Sega pidevalt ja lase keema.

Glasuuri kringel pumatiga. Glasuuri valmistamiseks pane kõik vajalikud ained potti keema, sega pidevalt, et ei hakkaks üle keema.

Soovi korral võib kringli peale raputada veel mandlilaaste, vahvlilaaste või muud meelepärast.

Arvamus: Väga hea ja mahlane!