TRÜHVLIKOOK

Vanakooli klassika, kus kolme biskviidikihi vahel on võikreem.

Trühvlikook

Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sõelu juurde jahu ja sega ettevaatlikult läbi. Vala taigen ahjuplaadile ja küpseta 180 kraadises ahjus kuni biskviit on kuldne.

Biskviidi küpsemise ajal tee valmis immutussiirup. Selleks pane vesi ja suhkur potti ja lase keema. Võta tulelt ja lase jahtuda. Jahtunud siirup maitsesta konjakiga.

Võikreemi valmistamiseks vahusta või kohevaks vahuks. Lisa juurde kondenspiim ja vahusta veel veidi. Kõige lõpuks lisa kakaopulber. Maitsesta konjakiga.

Koogi kokkupanekuks lõika biskviit kolmeks võrdseks osaks. Pane üks biskviit alusele ja immuta siirupiga. Määri peale 1/3 võikreemist. Tee samamoodi ka ülejäänud biskviidikihtidega. Kõige peale valmista trühvlipuru. Selleks sega omavahel tuhksuhkur, kakao ja õli purutaoliseks massiks. Suru saadud mass läbi sõela. Kata saadud puruga koogi ääred ja pealispind.

Kaunista meelepäraselt. Võid jätta veidi võikreemi ka kaunistuste tegemiseks.

Arvamus: Oleks võinud julgemalt immutada, natuke kuivaks jäi. Aga maitse oli hea.