TOORJUUSTU-KOHUPIIMAKOOK PIPARKOOGIPÕHJAL

Jõulueelsel ajal valminud koogike, mis valmis asjadest, mis külmkapis leidus. Retsept on inspireeritud Manhattani toorjuustukoogist, mida siis vastavalt kapis olnud asjadele muutsin.

Terve Lahti lõigatud Tükk

Põhja jaoks sulata või ja lase jahtuda. Purusta piparkoogid ja küpsised ja seda sulatatud võiga. Vooderda 24cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja suru küpsisemass vormi põhja. Küpseta 180 kraadises ahjus 5-7 minutit.

Täidise jaoks sega toasoe toorjuust, kohupiimapasta, munad ja suhkrud ühtlaseks massiks. Vala see eelküpsetatud põhjale ja küpseta 150 kraadises ahjus 1 tund. Võta ahjust ja lase 10 minutit jahtuda.

Sega hapukoor suhkruga ja vala koogile. Küpseta 210 kraadises ahjus 5 minutit. Võta ahjust ja lase jahtuda.

Kaunista värskete marjade ja sulatatud sokolaadiga. (Antud koogile kulus 50g sokolaadi).

Arvamus: Meie perele meeldis. Mõnus piparkoogipõhi, mis on kenasti krõbe. Kate kreemine.