PISARAKOOK

Selle koogi nimi tuleb sellest, et jahtudes tekivad munavalge kihile pisarad. Paljudele on see kook tuntud ka munavalge koogi nime all. Antud kogustest saab teha 26cm läbimõõduga koogi. Ahjuplaadi suuruse koogi jaoks tuleks kogused kahekordistada.

Pisarakook väike Pisarakook suur

Põhja jaoks haki margariin jahu sisse ja näpi puruseks. Lisa juurde suhkur. Kõige lõpuks lisa munakollased ja sega taigen ühtlaseks. Pane 24cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja küpsetuspaber ja suru taigen vormi. Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 10 minutit.

Samal ajal kui põhi küpseb, valmista ette kohupiimamass. Selleks sega omavahel kohupiim, suhkur, munakollased, hapukoor, jahu ja vanilje. Kui põhi on küpsenud, laota sellele meelepärased marjad (külmutatud marju ei pea eelnevalt sulatama) ja vala marjadele kohupiimasegu. Pane kook ahju tagasi ja küpseta umbes 30 minutit.

Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Lisa munavalgetele näpuotsaga soola, siis läheb muna paremini vahtu. Munavaht on piisavalt tugev siis, kui saad kausi tagurpidi keerata ja vaht välja ei valgu ;) Pane munavalgevaht koogile ja küpseta veel 5-6 minutit. Jälgi hoolega, et pealt liiga pruuniks ei läheks, siis ei tule pisaraid peale.

Lase koogil jahtuda ja soovi korral kaunista.

Arvamus: Maitses hästi. See on minu isa lemmikkook ja tema jaoks tuleb seda ikka tähtpäevadel teha.