MEEKOOK

Meekook on kook, mille tegemist ma kunagi väga pelgasin. See on kook, mida mu mehe vanaema meile alati kaasa tõi, kui külla tuli. Pärast proovimist selgus, et meekoogi tegemine nõuab küll omajagu aega ja kannatust, aga tulemus on seda väärt.

meekook suur meekook tükk

Sega hapukoor suhkruga ja pane külmkappi seisma. Sega seda aeg-ajalt. sedasi seistes ja segades muutub hapukoor paksemaks ja tihkemaks.

Taina jaoks vahusta munad kohevaks vahuks. Aseta suhkur ja või potti ja kuumuta madalal kuumusel sulamiseni. Lisa mesi ja lase segul veidi aega podiseda. Tõsta pott tulelt ja lase veidi jahtuda. Lisa munavaht ja eelnevalt segatud jahu ja sooda segu.

Lase tainal veidi seista ja jaga see seejärel 5 portsuks. Rulli iga pallike küpsetuspaberi abil küpsetusplaadi suuruseks ning küpseta iga plaati 180 kraadises ahjus 7-8 minutit.

Lõika plaatidel ääred sirgeks ja määri kõikide kihtide vahele hapukoort. Kõige viimasele kihile purusta plaatide äärtest tehtud puru. Pane kook külmkappi ja lase üleöö seista.

Arvamus: Väga hea kook, mida ei ole kunagi liiga palju. Olen seda mitmeid kordi teinud ja alati on välja tulnud.