TIIGRIKEEKS

Keeks, milles on kasutatud kahte eri värvi tainast ja mis seetõttu jääb ilus triibuline. Retsept pärit internetist.

Valmistamisele kulunud aeg: 1,5h

Tiigrikeeks

Vahusta või suhkruga, lisa juurde munad. Vala juurde piim ja sega ühtlaseks. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa taignale. Sega ühtlaseks taignaks. Tõsta 1/3 taignast eraldi ja lisa sellele kakaoga. Järelejäänud heledale taignale lisa kookoshelbed.

Määri keeksivorm võiga ja puista üle riivsaiaga (või mannaga). Vala 1/2 heledast taignast vormi, selle peale tume tainas ja siis jälle hele. Tõmba kahvliga mõned korrad taignast läbi, siis jäävad kihid paremini näha. Küpseta keeksi 180 kraadises ahjus umbes 50 minutit. Kontrolli tikuga küpsust. Lase veidi jahtuda ja võta keeks vormist välja. Peale võid raputada tuhksuhkrut.

Arvamus: Mul jäi natuke kauaks ahju ja läks väljast seetõttu liiga tumedaks. Eri värvi kihid olid aga olemas ja maitse oli ka täitsa hea. Miinuseks oli see, et natuke liiga pudisev tundus.