KLASSIKALINE KEEKS

Väheste koostisosadega ja kergesti valmistatav keeks, mille võib pealt katta sokolaadiglasuuriga. Retsept on mugandatud nami-nami.ee-st

Valmistamisele kulunud aeg: 1,5h

Klassikaline keeks Klassikaline keeks2

Pane munad ja suhkur vahustamisnõusse ja vahusta umbes 10-15 minutit, kuni saad koheva munavahu. Vahustamise ajal sulata või ja lase sellel jahtuda. Kui munad on vahustatud, sõelu juurde jahu ja sool. Sega ettevaatlikult läbi. Lisa juurde veidi jahtunud sulavõi. Pane taigen võiga määritud vormi ja küpseta kohe 180 kraadises ahjus ~50 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga,

Kui soovid keeksile glasuuri, siis sulata sokolaad koos või ja piimaga ning sega ühtlaseks. Vala glasuur keeksile.

Arvamus: Kandilisele keeksile tekkis küpsetades peale väike pragu, aga selle kattis glasuur ilusti ära. Teisel pildil on uue vormiga tehtud erikujuline keeks, mida ei glasuurinud. Mõlemad olid väga head. Üldiselt väga mõnus keeks, mida on eriti hea nautida näiteks külma piimaga. Muutub seistes ainult paremaks.